Conform lucrărilor prezentate în cadrul Society of Neuroscience, ţesutul uman nu doar că a supravieţut pentru o perioadă lungă de timp, dar a început să se şi întegreze cu ţesuturile gazdei într-un mod neaşteptat şi incredibil. BGR notează că micile construcţii cerebrale pe care specialiştii le-au numit ”organoide” au fost implantate cu succes în interiorul şoarecilor vii.
Odată implantat, ţesutul cerebral s-a contopit cu sistemul nervos al gazdei şi a început să transmită semnale nervoase către ”,multiple regiuni” ale creierului şoarecelui. Cercetătorii nu au oferit însă informaţii cu privire la modul în care acest experiment a schimbat comportamentul rozătoarelor.
”Apar unele întrebări interesante privind ceea ce ne permite nouă, din punct de vedere etic, să realizăm acest tip de cercetări pe şoareci,” a declarat Josephine Johnston, bioetician. ”Dacă le implantăm organoide umane, ce impact ar putea avea asupra inteligenţei lor, asupra nivelului de conştiinţă sau a identităţii ca specie?,” se întreabă el.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: